dinsdag 27 oktober 2015

آشنا سازی با اپیلیکشن رستار



امروز برگه دین بهی در فیسبوک اپلیکیشن رستار رو آشنا سازی کرد.

این نرم افزار برای گوشیهای اندروید هست.
نرم افزاری  ساده و خوبی است.

به شما دوستان هم پیشنهاد میکنم که این نرم افزار را برای گوشی خود دانلود و نصب کنید و از ان لذت ببرید.


با سپاس،
هومن 








zondag 25 oktober 2015

جشن آبانگان



جشن آبانگان شاد و فرخنده باد


.
آبان روز از ماه آبان در گاهشمار زرتشتی برابر با چهارم آبان ماه خورشیدی

ایرانیان در جشن آبانگان برای پاسداشت آب به کنار چشمه ها می روند و برای بالندگی آب های روان بخشی از نیایش اوستا به نام آبزور را می خواندند ، آب در کنار خاک، هوا و آتش (چهار آخشیج) همواره گرامی داشته میشدند و آنها را آلوده نمی ساختند و برای پاک گردانیدن زندگی از آن بهره می گرفتند









با سپاس ،
هومن 

zaterdag 17 oktober 2015





گات ها ، هات 34 بند 8 

 به راستی دروغ پرستان با کردار زشت خویش ما را هراسان سازند، چون آنان تباهی و ویرانی را بر مردم آورند و نیرومندانشان بر ناتوانان ستم روا دارند. ای خداوند خرد آنان به آیین مقدس تو (قانون اشا) توجهی نکرده و همیشه از راستی روگردانند و منش پاک از آن ها گریزان است
(.منظور اشخاص خردمند و نیک اندیش است که از دروغ پرستان گریزانند)


 برگردان : موبد فیروز آذرگشسب




با سپاس 
هومن 

واژه‌ی «سِپِنْتَ» در کلمه گوسپند یا گوسفند



«گاو» در اوستا به گونه‌ی «گَئو» دیده می‌شود که هم، «اسمِ جمع» همه‌ی جانوران سودمندِ اهلی است و هم، نام جاندار ویژه‌ای است که اکنون به نام «گاو» می‌شناسیم. باید گفت که ایرانیان همواره جانداران سودمند را گرامی ‌می‌دارند و نگه‌داری و پرورش آنان را از کارهای نیک می‌شمارند. به‌ویژه که «گاو» که در سوددهی سرآمد چارپایان دیگر است.



در اوستا-وندیداد-فرگرد۲۱-بند۱ (مجموعه کتاب‌های ورجاوندِ زرتشتیان، اوستا نام دارد و دارای پنج بخش یسنا، یشت‌ها، وندیداد، ویسپرد و خرده‌اوستا است – گاتها یا سرودهای اشوزرتشت، بخشی از یسناست) آمده است:
«درود به تو ای گاو پاک، درود به تو ای گاو سودبخش…». در نوشته‌ها برای «گاو پاک»، واژه‌ی «گئو سِپنت» 
(GaoSpenta) 
آمده است. در «پهلوی» نیز «گوسپند»، «اسم جمع مطلق» جانوران اهلی است. نام اصلی جانداری که امروزه گوسفند می‌نامیم، «میش» است که در اوستا هم «مَئِشَ»(Maesha) و ماده آن «مَئِشی»(Maeshi) خوانده شده است. بنابراین «گوسپند»(گئو + سپند) به همه‌ی جانوران سودمند گفته می‌شود.


هم‌چنین در «خرده اوستا»، در بخش نمازِ «ستایش یکتا خداوند» نیز این واژه دیده می‌شود: 

«سِپاسْ اویِ بُزرگْ هستیگان، که آفرید و داد ….. بادْ اَنْدَرْوا آتش و آب و زمین و اُروَر و گوسفند و اَیوخْشُسْت و مردم.» 

یعنی: 
«سپاس به آفریدگار بزرگی که آفریده است ….. باد و هوا و آتش و آب و زمین و گیاه و گوسپند و فلزها و مردم.» 


یاری‌نامه: 
۱-    پورداود، ابراهیم، فرهنگ ایران باستان. تهران. انتشارات اساطیر، چاپ اول، ۱۳۸۰، رویه‌های۷۹و۸۰ 
۲-    خرده اوستا، برگردان از دین‌دبیره رشید شهمردان.



برگرفته شده از تارنمای یتا آهو 

با سپاس 
هومن 

donderdag 8 oktober 2015

سدره چیست ؟



سدره پیراهنی است گشاد، سپید رنگ، بدون یقه و با آستینهای کوتاه که از 
پارچه سفید درست شده و دارای دو کیسه بسیار کوچک، یکی در جلوی سینه و نزدیک قلب که گریبان خوانده می‌شود و دیگری در پشت که گرده نامیده می‌شود و زرتشتیان آن را در زیرلباسهای خود می‌پوشند. درجلو سدره از گردن به پایین، چاکی قرار دارد که تا قسمت سینه می‌رسد و در انتهای آن کیسه کوچکی به نام کیسه کرفه قرار گرفته‌است که به عقیده زرتشتیان مؤمن، گنجینه هومت، هوخت هورشت است. یعنی سه اصل بزرگ آیین زرتشتی، اندیشه نیک، گفتار نیک و کردار نیک که فرد زرتشتی باید بکوشد تا این سه صفت را در خود پرورش دهد. امروزه زرتشتیان سدره را از ململ سفید درست می‌کنند ولی در عهد باستان از پشم و پنبه و حتی گاهی از ابریشم درست می‌شد. به عقیده زرتشتیان سدره جامه ستایش اهورا مزدا وبه منزله زره و جوشنی است که پوشنده را از شر تمایلات نفسانی و صفات رذیله حفظ می‌کند. سفیدی سدره نشانی از آن است که فرد زرتشتی باید قلب و روح
خود را مانند آن سفید و بی آلایش نگهدارد واز اعمال ناشایست دوری گزیند

 ’’کشتی’’ بندی است باریک و بلند که از ۷۲ نخ پشم درست می‌شود. زمان بافتن این ۷۲ نخ به شش قسمت که هر کدام دارای ۱۲ نخ است تقسیم شده و به هم بافته می‌شود زمانی که عمل بافتن تمام شد گره‌هایی به دو سر کشتی زده می‌شود. زرتشتیان کشتی را بر روی سدره سه دور بگرد کمر می‌بندند و در دور دوم دو گره به جلو و در دور سوم دو گره از پشت سر به کشتی می‌زنند. در عهد باستان کشتی از پشم گوسفند و موی بز و شتر وحتی از پنبه بافته می‌شود ولی امروزه آن را از پشم گوسفند درست می‌کنند. به طوری که از مندرجات کتابهای مذهبی به دست می‌آید زرتشتیان عهد باستان فرزندان خود را در سن پانزده سالگی سدره پوش می‌نمودند. در تیر یشت کرده ۶بندهای ۴و۵ آمده: «ای زرتشت اسپنتمان تشتر با چشم‌های درخشان، بلند بالا و بسیار نیرومند، توانا و چست در فروغ پرواز کند به سنی که مرد برای نخستین بار کشتی بندد، به سنی که مرد برای نخستین بار نیرو گیرد و به سنی که مرد برای نخستین بار به بلوغ رسد» و پس از پوشیدن سدره بر روی آن و بر گرد کمر کُستی|کُشتی می‌بندند.




واژه‌شناسی
واژه سدره در اوستا (vohumanu vastra) است که به معنی جامه نیک‌اندیشی است. در برخی از نسکهای دینی زرتشتیان این پوشش را پیراهن خوانده‌اند.
درباره خود واژه امروزی سدره گروهی آن را از ریشه vastra در زباان اوستایی می‌دانند که برابر رخت و جامه‌است. گروهی آن را برساخته از دو واژه پارسی سود و رَه دانسته‌اند و اینگونه آن را سودراه و سودمند و راه سود معنا کرده‌اند.

نمادشناسی
گرده نشانه مسئولیتها و وظیفه‌هایی است که هرکس به عهده دارد و باید بدرستی انجام دهد. گریبان که کیسه کرفه یا کیسه کار نیک هم خوانده می‌شود، یادآور است که همه کردارهای نیک روی هم انباشته شده و آدمی را به خوشبختی میرساند. نزدیک قلب بودن آن نشانهای است که کارهای نیک باید قلبا و خالصانه انجام شود. سپیدی آن نماد پاکی و بی غل و غش بودن است.



برگرفته شده از تارنمای دین بهی 

با سپاس 
هومن 

woensdag 7 oktober 2015

شبکه زرتشتیان




.درود  بر همه همکیشان و خواندگان این وبلاگ

.شما میتوانید برنامه های شبکه زرتشتیان رو از اینجا به شکل مستقیم ببینید






.برگرفته شده از تارنمای دین بهی

با سپاس 
هومن 

جشني براي۲۵۰ سالگی «آتشِ بهرام» هند



جشني براي۲۵۰ سالگی «آتشِ بهرام» هند
خبریار امرداد ـ آریا جوانمردی :
دویست و پنجاهمین سال گشایش آتشکده‌ی «آتش بهرام» با همراهی ۲۵۰۰ پارسی در شهر «نوساری» هند  گرامی داشته شد.
بزرگ‌داشت گشایش آتشکده‌ی «نوساری» شنبه ۱۱ مهرماه ۱۳۹۴ خورشیدی برابر با سوم اکتبر ۲۰۱۵ میلادی برگزار شد.
جشن‌خوانی این آیین از سوی کیخسرو مهرجی‌رنا و دیگر موبدان پارسی به انجام رسید.
گفتنی است آتش ایران‌شاه که در آتشکده‌ی «اودوادا»، دیگر آتشکده‌ی پارسیان نگه‌داری می‌شود، به مدت ۲۰۰ سال در آتشکده‌ی «نوساری» نگه‌داری می‌شده است.

























برگرفته شده از تارنمای امرداد 



با سپاس 
هومن